بنام آنکه جهان را با قوانین فیزیک زینت بخشید
سلام بر فیزیکدانان درس خوان(خرخوان)
برای اونایی که معنی جمله ی اول رو نفهمیدند باید بگم که منظور خداست.از جمله ی دوم هم ناراحت نشید.این یه توهین نیست، یه تشویقه.اگه فیزیکم بهتر بشه میتونم با معادلات اثبات کنم! مثلا وقتی بچه ها تو دبیرستان بهم میگن آلبرت خیلی خر خونی ناراحت که نمیشم هیچ در اعماق وجودم خیلی هم خوشحال میشم!!!
در جلسات گذشته درباره ی ماهیت علم فیزیک نوشتم.بعد رفتیم سراغ کمیت ها و دستگاه SI .از اونجایی که مطالب یکم(کمی بیش از یکم) خسته کننده شده بود و اعتراض اقشار فیزیکدان جامعه در اومد تصمیم گرفتم یکم ساده تر و روان تر و جذاب تر و خوشگل تر و دلنشین تر بنویسم که امیدوارم شما هم خوشتون بیاد.
سوال اینجاست که یک متر چقدره.از هرکی بپرسی میگه خوب معلومه،100 سانتی متر.کسی که این جوابو میده در اصل یک متر رو به 100 قسمت تقسیم کرده اما تعریف واقعی متر چیه؟؟؟
در زمان های قدیم یعنی وقتی که پدر بزرگ ها یا حتی پدر پدر بزرگ های ما داشتند در غار ها زندگی میکردند (البته نه دیگه اینقدر قدیم) متر را برابر یک ده میلیونیوم فاصله قطب تا استوا در روی نصف النهاری که از شهر پاریس می گذرد تعریف می کردند یعنی اگر این فاصله را به ده میلیون قسمت تقسیم کنیم هر قسمت میشه یک متر(حالا کی حال داره تقسیم کنه؟!) اما امروزه تعریف دقیق تری از متر داریم.یک متر برابر فاصله ای است که نو در مدت یک سیصد میلیونیم ثانیه در خلأ می پیماید یعنی اگر یک ثانیه را به سیصد میلیون قسمت تقسیم کنیم فاصله ای که نور در این زمان می پیماید برابر یک متر است.
برای مشاهده ی اولین استاندارد بین المللی طول باید به موزه ی سور فرانسه تشریف ببرید! در آنجا میله ای را خواهید دید.(نترسید قرارنیست کسی با اون میله شما رو بزنه) این میله در سال 1791 میلادی از آلیاژی به جنس پلاتین و ایریدیوم ساخته شد.
فاصله ی میان دو خراش ظریفی که نزیک به دو انتهای میله حک شده در دمای صفر درجه ی سلسیوس(یا همون سانتی گراد) برابر یک متر اعلام شده است.(حالا اینکه درسته یا نه دیگه با خداست)
از این نمونه ی استاندارد نمونه های مشابهی تولید و در کشور های عضو مجمع توزیع شده است.
راستی یادم رفت بگم که...
ولنتاین مبارک
|